Olumsuz İçeriklerin Kaldırılması

webtures_blog_banner

Online itibar yönetimi olarak da adlandırılan internetteki olumsuz içeriklerin kaldırılması; dijital çağın en önemli halkla ilişkiler yöntemlerinden biri olarak öne çıkar. Özellikle müşteriyle daha sağlıklı ilişkiler kurmak isteyen firmalar, online itibar yönetimi uygulamaları ile internet ortamında saygınlıklarına zarar veren içerikleri pasifize edebilirler. Bu doğrultuda şirket itibarına zarar verdiği düşünülen içeriklerin kaldırılması için şirketler tarafından yaygın olarak kullanılan yöntemler mevcuttur.

Dijital İtibar Yönetimi Nasıl Yapılır?

Online itibar yönetimi son derece geniş bir kavram olmakla birlikte kullanıcılar genel olarak “Google içerik kaldırma” gibi başlıkların üzerinde durular. Şirketin ürün ve hizmetlerine, itibarına ya da saygınlığına zarar verdiği düşünülen içeriklerin internet üzerinden kaldırılması için hukuki yollara başvururlar veya yayıncı ile doğrudan iletişime geçerler. Rekabet Hukuku kapsamında yasal açıdan bağlayıcılığı olmayan ve internet üzerinde şirketin mevcut itibarını zedeleyen içerikler, kolaylıkla kaldırılabilmektedir.

Tüm bunların yanı sıra online itibar yönetimi süreci kapsamında, marka kişiliğini zedeleyecek ve marka farkındalığına olumsuz etki edecek krizlerin önüne geçilmesi de amaçlanır. Marka yönetim krizleri olarak da adlandırılan bu süreçlerde, sosyal medyada ve benzeri dijital alanlarda markaya yönelik olumsuz ifadeler önceden belirlenerek engellenir. Aynı şekilde yaşanabilecek olan bu gibi durumlara neden olan etkenler de analiz edilerek müşteri ilişkilerinin daha sağlıklı bir düzlemde yürütülmesi de hedeflenir.

Müşteri Krizinin En Riskli Yansımaları:

Olumsuz İçeriklerin Kaldırılması

Marka yönetim süreçlerinde sosyal medyada ve benzeri alanlarda yaşanabilecek olan müşteri krizlerin, kendilerini farklı şekillerde açığa vurur. Genel olarak olumsuz yorum, şikayet ve marka ile alakalı olumsuz gönderiler şeklinde ifade edilen marka krizleri, online itibar yönetimi stratejileri ile kolaylıkla çözülebilmektedir. Online itibar yönetimi programları ile marka itibarını zedeleyen müşteri yorumları öncelikli olarak analiz edilerek marka krizine neden olan etkenlerin belirlenmesi sağlanır. Bu süreç sonrasında ise olumsuz yorumlar ya da müşteriler tarafından oluşturulan olumsuz gönderilerin kaldırılması hedeflenir. Bazı durumlarda müşteri ile doğrudan iletişim kurularak sürdürülen bu süreç bazı durumlarda da hukuki süreçlere başvurularak yürütülür.

Online İtibar Yönetimi Sürecinde Hangi Teknolojiler Kullanılıyor?

Online itibar yönetimi sürecinde özellikle sosyal medya monitoring ve kullanıcı izleme araçları gibi teknolojilerden aktif olarak yararlanılıyor. Bu gibi araçlar sayesinde, marka isminiz hakkında belirlenecek yasaklı kelimeler üzerinden olumsuz ifadelerin kullanılması anında saptanır ve olası marka krizinin önüne daha erken şekilde geçilmiş olur. İtibar yönetimi uygulamaları kapsamında kullanılan teknolojiler, aynı zamanda dijital ortamda markanın telif haklarının da güvence altına alınmasına olanak vererek daha sağlıklı bir süreç yönetimi yapılmasına olanak verir. Bu sayede markanın ürün ve hizmetlerinin herhangi bir alanda usulsüz olarak kullanılmasının önüne geçilmiş olur. Aynı şekilde bu gibi teknolojiler sayesinde sizin adınıza paylaşım yapan ve kullanıcıları yanlış yönlendiren sahte hesapların saptanması daha da kolaylaşır.

Tüm bunların yanı sıra online itibar yönetim programları sayesinde marka hakkında yayınlanan olumsuz içerikler daha erken saptanabilir. Google içerik kaldırma gibi başlıklarda daha hızlı aksiyon almak isteyen işletmeler, dijital ortamlarda marka ve itibar yönetim süreçlerinde tam hakimiyet kurarak işletmelerinin kontrol hacimlerini genişletirler. Özet geçmek gerekirse online itibar yönetimi açısından en kritik adımlardan olan olumsuz içerik kaldırma süreci, günümüz dijital teknolojileri ile eskiye göre daha pratik.

Olumsuz İçeriklerin Kaldırılması İle Benzer Yazılar

doktorlar icin online itibar yonetimi

Günümüzde herkes bir rahatsızlık hissettiği anda Google’da aratarak teşhis koymaya yöneldi. Genelde yanlış bilgiye ulaştıkları gibi bu bilgiler doktorlardan çıkmış gibi de gösterilebiliyor. Bunun yanı sıra doktorların kendi blogları var ise oradaki bilgiyi başka bir siteyle karşılaştırıp hangisinin doğru olduğuna

Webtures

google icerik kaldirma

Günümüzde internet sitesi sahipleri ya da içerik oluşturucular arama motorlarında en yüksek sıraya çıkmak için kaliteli içerikler oluşturma yarışındalar. Bunun yanı sıra internet sitesinde yer alan çok hit almayan ve yinelenen içeriklerin ise kaldırılması, google içerik kaldırma  konusunda doğru bir

Eren Kartav

marka imaji

Günümüzde bir markanın, tüketicinin ya da kullanıcının gözünde oluşturacağı marka imajı , markanın ya da kurumun varlığından, büyüme ölçeğine kadar etki edecek büyük bir olayı içerisinde barındıran unsurlar bütünü olarak görülmektedir. Bu nedenle markalar piyasaya adım atmadan önce markanın anlatmak

Eren Kartav

loader